Одбележување на Светскиот ден на уметноста - Europe House

12 Апр

BACK

Одбележување на Светскиот ден на уметноста

Одбележување на Светскиот ден на уметноста

Europe House ве кани заедно да го прославиме Светскиот ден на уметноста!

Во прекрасниот амбиент на Сули Ан, овој петок, 15 април, го одбележуваме празникот на уметноста токму таму каде младите уметници ја создаваат.
Ова пролетно петочно попладне, дојдете да се дружиме со студентите по ликовни и драмски уметности, во опкружение на избрани уметнички дела на младите автори од Факултетот за ликовни уметности; да проследиме проекции, перформанси, разговори за уметноста и културата… секако и со добра музика.
Следете не’ за целосна агенда на настанот.
Петок, 15 април 2022, Сули Ан / 14.00 – 19.00 часот
* Светскиот ден на уметноста се слави секоја година на 15 април, со цел да го промовира развојот, разноликоста, распространетоста, и уживањето во ументоста. Под покровителство на УНЕСКО, денот има за цел да подигне свест за креативните активности ширум светот.
Subscribe To our newsletter!