Oдбележувањето на роденденскиот месец за Europe House Скопје - Europe House

14 Ное

BACK

Oдбележувањето на роденденскиот месец за Europe House Скопје

Оваа недела го започнавме одбележувањето на роденденскиот месец за Europe House Скопје!

Идејата зад програмата е да ја потенцираме важноста од зачувување на културното наследство и да ја пренесеме на генерациите кои доаѓаат.

Ликот и делото на еден од нашите најголеми ликовни уметници – Лазар Личеноски е нашиот фокус, за кои во соработка со Flu Skopje и со Национална Галерија – National Gallery – Galeria Nacionale подготвивме серија настани и за прв пат за јавноста ги отворивме вратите од спомен куќата на Личеноски.

#ThinkForward

#CultureMatters

Subscribe To our newsletter!