Mental Health Day (Kriva Palanka) - Europe House

12 Окт

BACK

Mental Health Day (Kriva Palanka)

Europe House Крива Паланка заедно со Center for Intercultural Dialogue (CID) од Куманово и Pink Support од Општина Ранковце организираше настан по повод светскиот ден на менталното здравје.
Преку интерактивни игри под менторство на младинската работничка Ивана Стојчевска од MultiКулти Mладински Центар / Qendër Rinore се обидовме да ги отвориме темите за булинг, сајбер – булинг, како и за важноста на менталното здравје за подобар, посреќен и поквалилтетен живот.
“Емпатијата и развивање на чувството да размислиме како некој би се чувствувал од нашите зборови и дела е клучниот сегмент во борбата против булингот и сајбер булингот – проблеми со кои многу чество се соочуваат младите ” е дел од заклучоците од инфо сесијата со локалниот психолог, Андријана Давидовска.

За продуктивноста и мотивираноста во овој настан се погрижи прекраната природа и животните во Тhe Country Side Retreat на Марија Дуда Дибиаггио.

Subscribe To our newsletter!