Недела на филмски проекции и дискусија (Светски ден на бегалците) - Europe House

Недела на филмски проекции и дискусија (Светски ден на бегалците)

Date and time: јуни 20, 2022 - јуни 22, 2022

По повод Светскиот ден на бегалците, 20 Jуни, Младински образовен форум, во партнерство со УНХЦР и Делегација на Европска Унија, ве кани на три проекции на филмот Welcome to Norway во режија на норвешкиот режисер Rune Denstad Langlo. Проекциите ќе бидат емитувани во просториите на Europe House во Скопје, Струмица и Крива Паланка.

Распоред и време на филмски проекции

Проекција на филм во Europe House Скопје – 20.06.2022 – 19:30 часот

Проекција на филм во Еurope House Струмица – 22.06.2022 – 18:00 часот

Проекција на филм во Europe House Крива Паланка – 23.06.2022 – 19:30 часот

По завршувањето на филмската проекција, ќе има дискусија на која учесниците ќе можат да разменат мислења и ставови околу содржината на филмот, како и да поразговараат повеќе околу различни теми поврзани со мигрантите, бегалците и барателите на азил. Дискусијата ќе ја води модератор.

Повеќе информации

Subscribe To our newsletter!