Events Archive - Europe House

Идни Настани

чет

22

Гала новогодишен концерт (Филхармонија)

ИСТОК – Гала новогодишен концерт Диригент: Мириан Кукунаишвили (Грузија) Солисти: Милена Арсовска – сопран(Р.С.Македонија/Австрија) Иван Наумовски – баритон(Р.С.Македонија/Австрија) Програма: П.И. Чајковски : „Валцерот на цвеќињата“ Ј. Штраус II: „Мојот господар…

View More

пет

14

Можности за ЕУ финансирање во сектор култура

Јавен повик до сите уметници, театарџии, музичари, продуценти, културни работници и културни институции: На 14 октомври со почеток во 17:30 часот во просториите на Europe House ќе се одржи информативна…

View More

саб

15

Jazz for Kids

Skopje Jazz Festival во соработка со Europe House Skopje ги поканува сите заинтересирани мали џезери и џезерки на работилница под наслов „Jazz for Kids“ – основи на џезот и импровизацијата…

View More

чет

13

17:00

Прва информативна средба за „Вавилон“

На 13 октомври, во 17:00 часот, ќе се одржи првата информативна средба за десеттото издание на Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“. На оваа работилница ќе слушнете кои се главните…

View More

нед

02

Europe House и Скопски маратон

На 2 октомври ќе се одржи најмасовниот и најпопуларен спортски настан кај нас, Скопскиот маратон!🏃‍♂️ За време на маратонот, Europe House Скопје ќе биде отворен за јавноста/маратонската публика, нудејќи содржини…

View More

саб

01

#BeActive Day

Во склоп на Европската недела на спортот ве покануваме заедно да го одбележиме #BeActive Day! Традиционално по трети пат го организираме кај нас. Овој ден е дел од големата европска…

View More

пет

12

16:00

WORLD YOUTH DAY in Strumica

On 12 August we celebrate the WORLD YOUTH DAY and together with our friends from the Center for research and analysis NOVUS and Red Cross of the Republic of North…

View More

пет

12

17:00 - 21:00

Youth Day 2022 – Youth Volunteerism and Green Activism

Location: House of Culture “Biljana Belicanec”, Kisela Voda, Skopje International Youth Day is celebrated every year on the 12th of August, bringing youth needs to the attention of the community.…

View More

саб

06

17-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал AsterFest Film Festival

𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 Струмица се приклучува кон „Светлините на астерот“. Од ти до ти август ќе се одржи 17-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал AsterFest Film Festival. 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 ве поканува во…

View More
Subscribe To our newsletter!