Керамичка ликовна работилница на тема ''Екологија'' - Europe House

27 Ное

BACK

Керамичка ликовна работилница на тема ”Екологија”

Керамичка ликовна работилница на тема ”Екологија”

По повод 3 Декември- Меѓународниот ден на лицата со попреченост, ПOУ „Маца Ѓеорѓиева Овчарова“, во просториите на Europe House Veles организираше керамичка ликовна работилница на тема ”Екологија” од инклузивен карактер за ученици со попречености од посебните основни училишта и ученици од редовните основни училишта во Велес.

Истовремено eвроамбасадорот Дејвид Гир оствари средба и со граѓанските здруженија на лица со посебни потреби: Мобилност-Велес, Мобилност-Кавадарци, Здружение на лица со церебрална парализа и други попречености-Велес , Порака-Неготино и Попи-Велес, дискутирајќи за предизвиците и потенцијалните решенија со кои тие се соочуваат.

Со успешно трасирање на патот на оваа значајна културно уметничка традиција, преку бројни креативни детски дела се обидовме да упатиме важна порака дека секој месец стоиме заедно за да ја препознаеме и славиме силата, издржливоста и уникатните таленти на лицата со попреченост.

Да ги срушиме бариерите, да го поттикнеме разбирањето и да создадеме свет во кој блескаат сечии способности.

 

May be an image of 7 people

May be an image of 9 people, people studying, table and crowd

May be an image of 3 people, people studying and gingerbread cookie

Subscribe To our newsletter!