EU Member States Embassies events - Europe House

EU Member States Embassies events

Fri

16

Гала филмска вечер | Изгубени илузии (Француски институт Скопје)

ГАЛА ФИЛМСКА ВЕЧЕР „ИЗГУБЕНИ ИЛУЗИИ“ на Гзавие Џаноли (2021) со Бенжамен Воазен, Сесил де Франс, Венсан Лакост Екранизација на славниот роман на Оноре де Балзак Овој одличен филм на Гзавие…

View More

Thu

22

Гала новогодишен концерт (Филхармонија)

ИСТОК – Гала новогодишен концерт Диригент: Мириан Кукунаишвили (Грузија) Солисти: Милена Арсовска – сопран(Р.С.Македонија/Австрија) Иван Наумовски – баритон(Р.С.Македонија/Австрија) Програма: П.И. Чајковски : „Валцерот на цвеќињата“ Ј. Штраус II: „Мојот господар…

View More

Thu

15

Проекција и дискусија за документарниот филм 𝐀𝐒 𝐈 𝐖𝐀𝐍𝐓 на Самахер Алкади

 Здружението на граѓани за промоција на женската активност Тиииит! Инк. – Скопје и Амбасадата на Кралството Холандија Ве покануваат на проекција на документарецот 𝐀𝐒 𝐈 𝐖𝐀𝐍𝐓 на режисерката Самахер Алкади…

View More

Tue

25

СРЕДБА СО ДИНА ДУМА И ТЕРЕЗА ЛАЗАРЕВА

Средба со две млади уметници по нивниот престој во ФранцијаR Дина Дума, режисерка, и Тереза Лазарева, танчарка   Вторник 25 октомври 2022, 17 часот | Француски институт во Скопје –…

View More

Tue

18

Macedonian dads photo exhibition by Swedish embassy

We strongly believe that only when there is [gender] equality, both the individuals and the society can flourish. Fathers play an indispensable role. Tomorrow’s event at Europe House Skopje is…

View More

Wed

19

Photo exhibition by Karolina Dimovska at French Institute in Skopje

New window exhibition at the French Institute in Skopje! Photos on the topic “I AM A FRENCH LANGUAGE PROFESSOR. WHAT IS YOUR SUPER-POWER?” 🇫🇷 by Karolina Dimovska, French teacher and…

View More

Sat

15

German film days

The German Embassy, ​​together with the Kinoteka Skopje, the Center for Balkan Cooperation Loja in Tetovo and the Europe House in Strumica and Kriva Palanka, invites you to Days of…

View More

Sat

08

„Современи екосистеми – потрага помеѓу уметноста и екологијата во Северна Македонија“.

По повод осумнаесеттото издание на Италијанскиот ден на современата уметност ( 8 октомври 2022), Амбасадата на Италија во Скопје и Италијанскиот Институт за култура во Белград Istituto Italiano di Cultura in…

View More

Wed

13

French Institute Summer Cultural Program

Cool cultural agenda to ease the hot summer. Check out what the French Institute has to offer for July and August

View More
Subscribe To our newsletter!