Blog - Europe House

Blog

Тошо Филиповски: Работам за да имаме критичка младина

6 Oct

Тошо Филиповски: Работам за да имаме критичка младина

View More
Висар Мехмед, музичар, диџеј, графички дизајнер: Никогаш не дозволувајте да ви ја одземат слободата

2 Oct

Висар Мехмед, музичар, диџеј, графички дизајнер: Никогаш не дозволувајте да ви ја одземат слободата

View More
„Балерина“: Конвенционална и сентиментална, но безвременска приказна

30 Sep

„Балерина“: Конвенционална и сентиментална, но безвременска приказна

View More
Маја Стојковска, уметница што изработува накит: Кога електронскиот отпад добива втор живот

25 Sep

Маја Стојковска, уметница што изработува накит: Кога електронскиот отпад добива втор живот

View More
Ана Марија Павлова и Бојан Андонов од Штип ја создаваат првата градинка во природа кај нас

18 Sep

Ана Марија Павлова и Бојан Андонов од Штип ја создаваат првата градинка во природа кај нас

View More
Дамјан Давков: Најсреќен бев кога го освоив првиот сребрен медал на ИМО 2021, а имав 13 години

11 Sep

Дамјан Давков: Најсреќен бев кога го освоив првиот сребрен медал на ИМО 2021, а имав 13 години

View More
Вљора Речица, истражувачка: Родова еднаквост за сите!

4 Sep

Вљора Речица, истражувачка: Родова еднаквост за сите!

View More
Павел Милановски: Секогаш треба да сме искрени и слободно да кажеме што мислиме

28 Aug

Павел Милановски: Секогаш треба да сме искрени и слободно да кажеме што мислиме

View More
Васко Марковски: Во Скопје можеш да излезеш по јогурт и да се вљубиш во Јапонка

25 Aug

Васко Марковски: Во Скопје можеш да излезеш по јогурт и да се вљубиш во Јапонка

View More
Ангела Стојановска, актерка: „Аудиција сега“ е притисокот, а ќе видиме каде ќе пукне

17 Aug

Ангела Стојановска, актерка: „Аудиција сега“ е притисокот, а ќе видиме каде ќе пукне

View More
Subscribe To our newsletter!